Net als Duitsland is België een land waar veel potentiele autokopers naar uitkijken om een mooie deal te sluiten.

Een aankoop die hen in vergelijking met dezelfde auto en dezelfde kilometrage in Nederland beduidend meer zou kosten.

Een groot deel van het verschil in prijzen heeft te maken met BPM.

BPM staat voor ‘belasting van personenauto’s en motorrijtuigen’. Het moet worden betaald als je in Nederland een nieuwe motor, bestelauto of personenauto koopt. Maar ook als je een voertuig in Nederland vanuit het buitenland invoert moet je (onder meer) BPM betalen.

Belasting van personenauto’s is een éénmalige belasting die via een zeer moeilijke formule wordt berekend afhankelijk van de CO2-uitstoot van de wagen.

Tip: bij de importeur Easy-Import uit Lijnden, Nederland kun je een gratis en vrijblijvende BPM berekening aanvragen hier.

Bij de auto-import uit België komt wel het een en ander kijken.
Het is daarom verstandig om je goed te oriënteren op het Internet en daarbij te zoeken naar gespecialiseerde autodealers die je kunnen helpen bij de administratieve rompslomp die bij het importeren van een auto uit België komt kijken.

En niemand wil achteraf bij de Nederlandse belastingdienst in de problemen komen als gevolg van een onverwachte naheffing of problemen ondervinden bij het aanvragen van een Nederlands kenteken.

In grote lijnen kun je het proces dat komt kijken bij het importeren van een auto uit België in vijf onderdelen verdelen.

 1. Vind de auto van je dromen.
  Vanzelfsprekend is dit de belangrijkste stap. Je kunt je zoektocht beginnen op Belgische autoverkoopsites.
 2. Bereken de kosten.
  Naast de afgesproken verkoopprijs krijg je ongetwijfeld te maken met andere kostenposten waaronder de BPM.
 3. De aankoop zelf.
  Als de auto naar je zin is en de te verwachten aankoopprijs en kosten binnen jouw budget passen zal er onderhandeld moeten worden met de verkoper. Dat kun je natuurlijk zelf doen. Maar soms is het verstandiger om dat door een expert te laten doen die de taal van het land spreekt. Natuurlijk spreekt een meerderheid van de Belgen Nederlands of nauwkeuriger gezegd Vlaams. Toch zijn er verschillen in cultuur die het tot stand komen van een deal kunnen bemoeilijken.
 4. De auto-import vanuit België.
  Dit is de finale van het importproces. Je meld je zelf bij de RDW om je auto te importeren. Je kunt er ook voor kiezen om een en ander soepel te laten verlopen via een importeur. Deze specialist zorgt dan voor de hele administratieve afhandeling en zorgt er vervolgens voor dat je met een gerust hart de Nederlandse wegen op kunt.

Een auto uit België importeren biedt vaak een prijsvoordeel. Zeker als je kijkt naar de occasionmarkt in Nederland waar vaak voormalige leasebakken in de kaalste uitvoering worden aangeboden tegen te hoge prijzen.

Als je inmiddels geïnteresseerd bent of gewoon wilt weten of er voor jou ook voordeel te behalen valt als je een aangeklede importauto uit België wilt rijden tegen een aantrekkelijke prijs, bezoek dan snel een gespecialiseerde importeur. Je vindt er genoeg op het Internet. Of misschien wel bij jou in de buurt. Nogmaals, wij kunnen Easy Import aanbevelen vanwege de uitstekende service en gratis BPM check. Veel plezier met je nieuwe bolide!