Een auto importeren uit Duitsland is voor veel Nederlanders heel lonend. Door de hoge prijzen voor nieuwe auto’s in Nederland is een occasion kopen in ons buurland, waar de prijzen een stuk lager zijn, een goed alternatief. Ook het enorme aanbod aan nieuwe of weinig gebruikte auto’s is een reden waarom veel Nederlanders ervoor kiezen om een auto te kopen in Duitsland.

Voordelen bij import van een auto uit Duitsland

Er zijn een aantal voordelen op te noemen bij het importeren van een auto uit Duitsland. Ten eerste heb je vaak een luxere auto met een heleboel extra opties die in Nederland moeilijker verkrijgbaar zijn, zoals leren bekleding, een ingebouwd navigatiesysteem en een panorama dak. In Duitsland willen ze graag een auto die goed en volledig is ingericht en nemen ze geen genoegen met magere uitvoeringen. Bovendien heb je gewoon een Europese garantie op je geïmporteerde auto uit Duitsland en hoef je slechts 19% BTW te betalen. Ook is de BPM die je moet betalen lager en deze kan vaak ook afgeschreven worden, waardoor je zo maar honderden tot duizenden euro’s zou kunnen besparen! Tot slot zijn de auto’s in Duitsland over het algemeen beter onderhouden.

Duitse websites voor het zoeken naar importauto’s

Wil je zelf alvast op zoek naar die ene auto die het helemaal is voor jou, dan kun je een kijkje nemen op een van de volgende websites:

  • mobile.de
  • autoscout.de
  • webmobil24.de
  • pkw.de
  • auto.de

Let op: Duitsland heeft geen kilometerregistratie, dit kun je alleen vinden in het onderhoudsboekje of de keuringsrapporten!

Te maken kosten bij import van een auto uit Duitsland

Als je een auto wilt importeren uit Duitsland, moet je bedacht zijn op een aantal bijkomende kosten naast de kosten voor de auto zelf. Dit zijn in ieder geval:

  • Transportkosten (je kunt de auto zelf rijden of anders via een transportservice)
  • Een verzekering om auto naar Nederland te kunnen rijden.
  • Kosten RDW-keuring en APK kosten
  • BPM kosten

Hou er rekening mee dat Duitse autobedrijven of particulieren je niet zullen helpen bij het uitvoeren dan wel invoeren van je geïmporteerde auto. Hiervoor kun je echter een zogenaamd importpakket aanvragen bij bedrijven die zich specialiseren in de import.

Een gebruikte of nieuwe auto invoeren uit Duitsland; alles is mogelijk bij easyimport.nl.

In dit importpakket zit alles wat belangrijk is voor het goede verloop van de import van je auto, zoals: algemene handleiding bij import, kentekenplaten met tijdelijk kentekenbewijs, BPM-formulier dat voor je ingevuld is, handleiding voor de RDW, de koopcontracten en een checklist om ervoor te zorgen dat alles afgehandeld is.